Sizleri 26 Eylül Cumartesi 20:00'da yayınımıza bekliyoruz!

Robot Sohbetleri yeni dönemde yeni sezonuyla karşınızda. Sezona açılışı ülkemizi birçok kurumdaki başarılı çalışmaları ile gururlandıran Oktay Arslan ile yapıyoruz.
Oktay Arslan İTÜ Kontrol Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra İTÜ UUBF'de çalışmalarını sürdürüyor ve sonrasında soluğu ABD'de çeşitli robotik projelerde alıyor. Nasa JPL, Tesla, Airbus ve daha birçok dünya devinde çalışma imkanı bulmuş ve çeşitli projelere katkı sağlamış.
Yayında özgün soruları sorabilmek istiyoruz, bu nedenle sıkça sorulan soruları kendisi aşağıdaki linkte cevaplamış durumda;
Çalışmaları hakkında detaylara burdan ulaşabilirsiniz;
Bizden önce Evrim Ağacı Youtube kanalındaki röportajına da göz atmak isteyebilirsiniz;
https://www.youtube.com/watch?v=lyJ5zZ_EkBo
Sorularınızı hemen aşağıya yorum atarak, canlı yayına katılarak, Youtube yorumları ve İnstagram (https://www.instagram.com/iturobotics/ ) üzerinden sorabilirsiniz.
Unutmayın, 26 Eylül Cumartesi günü saat tam 20:00'de birlikteyiz. Çayınızı kahvenizi hazırlayın.
https://www.youtube.com/watch?v=OsXyu_--XjA
Kendisinin bir quora yanıtına denk gelmiştim kontrol teorisinin Makine öğrenmesi ile "alt edilip edilemeyeceği" ile ilgili. Genel olarak robotik problemlerinde bu iki alan tabanlı yöntemler hakkında nasıl bir gelecek projeksiyonuna sahip acaba? Üzerine çalışılabileceğini düşündüğü "fused-hibrit" yaklaşımlar var mıdır ?
5G teknolojisinin otomotiv sektörüne olası etkilerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Connectivity, akıllı araçların geleceği için ne kadar önemli?
Amerika'daki yazılım startuplarına kabul edilmek için neler gerekli?