15 Şubat Pzt
|Zoom üzerinden canlı dersler !
Otonom Mobil Robotlara Giriş
Vatan Aksoy TEZER tarafından verilecek bu kapsamlı eğitim ile otonom mobil robotlar hakkında kendinizi oldukça geliştirebileceksiniz.

Saat ve Yer
15 Şub 2021 20:00
Zoom üzerinden canlı dersler !
Misafirler
Etkinlik Hakkında
!!! Yedek listesi için kayıtlar başladı.Eğitimimizi YouTube üzerinden takip eden öğrenciler yedek listesine kaydolarak zoom üzerinden devam edemeyecek öğrencilerin yerine geçebilirler. !!!
Yedek listesine kayıt için tıklayın.
*! Dersler kayda alınıp daha sonra YouTube üzerinden paylaşılacaktır. !*
*! Başvurular 14 Şubat 2021 saat 16.00'da kapanacaktır. !*
*! Eğitime kabul edilenler eğitim için açılan Whatsapp grubuna eklenecektir. !*
* Dersler 40'ar dakikalık iki bölümden oluşacak olup, arada 10 dakika kadar sohbet molası verilecektir. Konuların yoğun olduğu hafta ve gidişat hızına bağlı olarak ek saatler koyulabilir, program genişlitilebilir.
* Takip edilecek ders kitabı : Introduction to Autonomous Mobile Robots (https://pdfs.semanticscholar.org/4a37/fe05d825ae2554be2c0c90a19a39fe51c26b.pdf) olup slaytlar haftalık olarak paylaşılacaktır.
* Eğitim öncesi herhangi bir program yüklenmesi beklenmemektedir. Önceden herhangi bir bilgi birikimi aranmayacak olup, aşağıdaki birimlere aşinalık konuların anlaşılmasında fayda sağlayacaktır:
- Calculus
- Lineer Cebir
- Giriş seviyesi Python
- ROS (Robot Operating System)
* Uygulamalar gösterim amaçlı olup katılımcılar tarafından yapılması beklenmeyecektir. İlgi yüksek olursa katılımcıların da dahil olduğu bir yapıya geçilebilir. Eğer bazı bireysel katılımcılar uygulamaları tekrarlamak ve geliştirmek isterlerse özel olarak ilgilenilecektir.
* Vakit ve uygunluk izin verirse proje takımları ile konuşulup kendi yazılım sistemlerini anlatacakları kısa sunumlar yapılması istenecektir.
Ders planı aşağıdaki gibidir :
Hafta 1 Tanışma, Giriş ve Motivasyon -> Katılımcılarla tanışma, eğitim içeriğinin ve planın açıklanıp tartışılması. Ardından robotlara ve robotikte güncel problemlere örneklerle giriş.
Hafta 2 Hareket Kabiliyeti ve Robot Kinematiğine Giriş -> Çeşitli hareket kabiliyetine sahip robotların tanıtılması ve hareket yöntemlerinin incelenmesi. Tekerler ve tekerlekli hareketin ileri ve ters kinematikleri.
Hafta 3 Sensörler ve Bilgisayarla Görü 1 -> Robot sensörlerinin tanıtılması, güncel kullanımlarından örnek verilmesi. Bilgisayarla görünün tanıtılması, filtreler ve obje tanıma yöntemlerinden bahsedilmesi.
Hafta 4 Bilgisayarla Görü 2 -> Bİlgisayarla Görüye Devam Edilmesi ve örnek bir uygulama yapılması (Python ile). Uygulama: Python ile uygulama
Hafta 5 Lokalizasyon -> Çeşitli lokalizasyon ve onlara bağlı çeşitli haritalama yöntemlerinin tanıtılması ve tartışılması. Çeşitli görsel odometri, sensör füzyonu ve filtreleme (KF, EKF) yöntemlerinden bahsedilmesi. ROS üzerinden AMCL gösterimi. Uygulama: ROS ile uygulama
Hafta 6 Eş Zamanlı Konum Belirleme ve Haritalama (Simultaneous Localization and Mapping) -> SLAM probleminin detaylıca açıklanması ve popüler SLAM çözümlerinden uygulamalı olarak (ROS üzerinden) gösterim yapılması. Uygulama: ROS ile Uygulama ,Öğrenci Takımı Sunumu 1
Hafta 7 Hareket Planlama -> Hareket planlama probleminden bahsedilmesi ve örnekleme tabanlı bir hareket planlama örneği. Uygulama : Öğrenci Takımı Sunumu 2
Hafta 8 Navigasyon ve Keşif -> Robot navigasyonu problemi ve popüler yöntemlerden bahsedilmesi. Lokal ve global planlayıcı yapısının anlatılması. Düşük seviye kontrolcülere giriş ve vakit kalırsa ROS ile navigasyon gösterimi yapılması. Uygulama : ROS ile Uygulama ,Öğrenci Takımı Sunumu 3
Hafta 9 Uygulama -> ROS üzerinden tüm işlenilen konuları içerecek şekilde bir robotik sistemin yapısının anlatılması (Durum makinesi ve kontrole değilinerek) ve çeşitli araçlarla uygulamalar. Uygulama : ROS ile uygulama
Hafta 10 Proje Sunumları -> Eğitim döneminde katılımcılar tarafından seçilecek projelerin sunumu. Uygulama : Sunumlar