03 Ekim Cmt
|İTÜ Robotik Kulübü Youtube Kanalı !
C101 | C Programming
Yusuf Doğanay tarafından verilen bu ders ile çalışmalarınızda c kodlama dilini kullanabilir hale geleceksiniz. Bu ders kodlamaya başlamak ve algoritma mantığını anlamak isteyenlere muhteşem bir fırsat sunuyor.

Saat ve Yer
03 Eki 2020 18:00
İTÜ Robotik Kulübü Youtube Kanalı !
Etkinlik Hakkında
C nedir? Nerelerde kullanılır?
C programlama dili günümüzdeki neredeyse tüm işletim sistemlerinde %95 e yakın seviyelerde kullanılan ve şu an ki çoğu popüler dilin atası olan bir programlama dilidir. C, güvenlik amaçlı yazılımlar ve gömülü sistemlerde, işletim sistemlerinde ve bu sistemlerin çeşitli bileşenlerini oluşturmada, dil derleyicilerinde ve metin editörlerinde, grafik işlemlerinde, oyunlarda ve simülasyonlarda kullanılabilinir. Ayrıca öğreniminin çok zor olmaması ve yüksek seviye dillerin temelini oluşturmasından dolayı özellikle üniversitelerde algoritmaya giriş derslerinde kullanılmaktadır.
Eğitimden sonra neler yapabiliriz?
Bu eğitimle C programlama dilini kendi çalışmalarınızda kullanabileceksiniz. Eğer yazılım alanında ilerlemek isteyenlerdenseniz sizin için çok iyi bir algoritmaya giriş ve başlangıç olacaktır. C dilini öğrendikten sonra istediğiniz herhangi başka bir dili kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Ne seviye kişiler katılabilir?
Eğitim başlangıç seviyesinden başlanacaktır fakat sizleri işin içine biraz daha sokabileceği söylenebilir. Kodlama hakkında merakı olan, bir yerlerden başlamak isteyen herkes katılabilir.
Ders için nelere ihtiyacım var?
Ders için ihtiyacınız olan tek şey üzerinde kod yazacağınız ve Dev C++ derleyici programı (kendisi kolaylıkla sitesinden indirilebilir) kurulu olan herhangi bir güçte bilgisayar.
1.hafta -> Veri Tipleri
2.hafta -> İşlemciler ,Tur dönüşümleri, Giriş/çıkış fonksiyonu
3.hafta -> if-elif-else, switch-case
4.hafta -> while,for
5.hafta -> break,continue,goto
6.hafta -> array
7.hafta -> fonksionlar
8.hafta -> pointerlar
9.hafta -> structures
(Bu videolara ek olarak videolar eklenebilir veya müfredatta değişiklikler yapılabilir. )
Eğitime buradan ulaşabilirsiniz .